Вече 10 дни безуспешно издирват 6-годишно момченце от село Микрево, община Струмяни. „Искам си детето. Искам хората да ми помогнат да го намеря”, обяви бащата Кирил пред Нова телевизия.
Семейството на 6-годишния Иван има общо осем деца. Всички смятат, че той е отвлечен и продаден в Гърция. Родителите отричат те да са замесени в това и твърдят, че в селото досега никой не е продавал детето си. Никой не е видял кога Иван е изчезнал. Последно се знае, че е бил на гробището, но след това следите му изчезват. Близките веднага са уведомили полицията.

„Цялата работа е станала за 20 минути. Аз бях на гробището за 20 минути за едно погребение. Когато се върнах, го нямаше. Веднага започнахме да го търсим. С каруци, с коли. Взехме пари назаем от близки, за да го търсим. Цялото село се вдигна, но го няма”, добави бащата.

„Детето се седеше само в махалата. В Микрево си гледаме децата. Какво продаване, какви неща. Гледаме си децата”, обяви майката Мирка.

Преди година друго дете на семейството се е загубило една вечер, но на сутринта е открито. Близките му смятат, че момченцето е отвлечено и продадено в Гърция. Жители на Микрево признават, че в селото идват гърци, защото имало жени, които се продават за пари.