Samsung разшири гамата на своите уреди с вграденa Wi-Fi връзка, като включи в тази категория и пералните машини. Така компанията проправя пътя към т.нар. „свързан дом”.
Пералната машина с предно зареждане и сушилня Washer Dryer Combo е първата с вграден Wi-Fi. Тя притежава функция за бързо изпиране, My Cycle функция, която запомня предпочитаната от потребителя програма за изпиране, мотор Digital Inverter Direct Drive и 11 години гаранция за частите на мотора.
Към тези функционалности новият модел добавя и вградената Wi-Fi свързаност, чрез която потребителите могат да следят и контролират изпирането и цикъла на изсушаване от разстояние с помощта на съвместим смартфон. Това е възможно благодарение на приложението на Samsung Smart Washer/Dryer App (налично в Google Play).
Новата перална машина със сушилня е подобна на смарт серията климатици на Samsung. Както климатиците, така и пералнята могат да бъдат контролирани с помощта на приложение, когато потребителят e извън дома.
Функцията My Cycle позволява на потребителя да зададе предварително своята комбинация от настройки на цикъла за изпиране и сушене, така че да стартира изпирането с натискане на един бутон.
Решаването на проблеми също става по-лесно и от разстояние, благодарение на функцията Smart Check. Автоматична система за грешки открива и диагностицира всеки проблем и предлага решения чрез използване на приложение за смартфон.