"Искаме избори три в едно", заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

При опъването на палатките пред президентството Николай Бареков поясни: "До формалния край на мандата на Плевнелиев ще бъдем тук, но не вярвам, че той ще изкара мандата си до край. Ние идваме и ще бъдем пред "Дундуков 2", а моят път е да вляза тук като президент или в Народното събрание." Идеята на палатката е да дава правни консултации на граждани, които са върнати от администрацията на президента. С ирония Бареков каза, че може и президентът да идва за консултации , защото юристите в палатката са много по-способни, от колкото тези в президентството.

Според Бареков, Плевнелиев трябва да си подаде оставката, защото разследванията, които излизат за него са много сериозни.

"Уведомил съм прокуратурата и НАП за всички нередности, които са свързани с него. Той продължава да действа с Иво Прокопиев, с няколко офшорни компании. След това разследване няма как да не се стигне до импийчмънт", разясни Бареков.

Той отбеляза, че площадът в Петрич е бил пълен за срещата с него и че ще регистрират партията по-рано, като за учредителното събрание мислят да ангажират зала "Арена армеец" в София.

Лидерът на "България без цензура" отбеляза, че почти всички малки провинциални структури на "Движение на България на гражданите" са решили да се влеят в неговата формация, както и голяма част от СДС го подкрепя. Николай Бареков отбеляза, че е готов на диалог с всички хора и формации, които не са компрометирани от властта и са с чисто минало. Бареков отбеляза, че очаква да бъде сред трите парламентарни формации, които ще влязат НС и социолозите също са на това мнение. "Ние сме хора, които обичат Европа, но повече от нея обичаме България. За нас ляво и дясно са остарели политически модели. Ще има нов модел и ние ще бъдем основна фигура в него", поясни Бареков и продължи: "Ние мислим, че ГЕРБ се провали като опозиция, а парламентът е в насипно състояние. Крадат се наши идеи. Борисов и Цветанов не дават градивни идеи за страната, а за капак беше гласуван и псевдо-фалшивият мораториум за забрана за закупване на земеделски земи от чужденци".

Бареков прогнозира и разпадането на ГЕРБ през идните дни, защото Борисов няма да може да обясни за офшорната си компания. Оказа се, че са прикривали данъци и са дублирали тяхна фирма в България.

"Вероятно става дума за производство на синтетична дрога, въпреки че фирмата е регистрирана като производител на химикали и текстил. Става дума за сериозни нарушения и ще сезирам Интерпол и американските служби, както и партньорските служби на България. Другата седмица ще има и повече подробности по темата. Оттук нататък предстоят събития, които ще разтърсят държавата, а след 6 месеца аз ще управлявам държавата като премиер. Ще нося и политическата отговорност за решенията си. Доказал съм се като управленец и в телевизията. Познавам добре всичките си врагове и знам, че те се страхуват от мен", каза още Бареков.