Една статия на Информационна агенция КРОСС, публикувана от сайта на "Утро", предизвика остра реакция от "Михалково" АД. Въпреки че коректно сме цитирали източника и не сме променили дори заглавието на публикацията, спазваме принципите на равнопоставеността на всички мнения, като даваме думата на  засегната страна, без да спестяваме дори непредизвиканите и незаслужени нападки по наш адрес:

Във връзка с публикувания на 30.10.2013 г. текст във интернетсайта на в. Утро „ Минералната вода може и да е опасна", в който манипулативно и некоректно се внушава на читателите, че определени марки минерална вода в България са опасни, между които е изброена и натурална минерална вода „Михалково”, „Михалково“ АД държи да внесе следната яснота:
1.      Изразяваме огромното си възмущение към тази безотговорна препратка, че изброените минерални води може да са ”опасни". Вие публикувате статия с автор "Cross", което ни навежда на определени размисли.
2.      Иначе четем в статията, че се цитира е-вестник.
3.      След като се свързахме с е-вестник ни беше обяснено, че последният път, когато те са публикували статия за минералните води е на 31.08.2009 г. „13 минерални води с опасно много флуорид. Четете етикета” с автор Светослава Банчева.
4.      Установяваме, че Вие, както и някои други агенции просто променяте заглавието на статията /внушава страх и ужас към българските минерални води/, а съдържанието не е променено /излишен труд/.

Няма как да не сме разочаровани от толкова много безотговорност. Всеки български производител влага огромни усилия, за да изгради позитивен имидж на своята продукция. Създава работни места. Създава перспективи.
ТПК „Михалково“  има над 70 годишна история. За минерална вода „Михалково” доц. д-р Лидия Владева казва: „Няма да е преувеличено, ако кажем, че минералната вода от Михалково е една уникална вода, с ценни съставки, показатели и свойства, с аналози сред известните европейски марки бутилирани минерални води”. В качеството си на производител на газирана минерална вода и на изворна вода, изследвана ежедневно лабораторно с грижа за потребителите, с всички необходими сертификати за качество -International Food Standarts (IFS), ISO 9001:2008, категорично опровергаваме внушенията за „опасност”. Напротив, водата има изключителни лечебни свойства!
ТПК „Михалково” притежава концесия за водоползване на находище "Михалково", с. Михалково, община Девин, със сондажи 1аВП и 1 ВКП, от които се бутилира минерална вода Михалково с пълноценно съдържание на свободен въглероден двуокис. Водата извира от 70 метра дълбочина с температура 24,5°С в екологично чист регион в Западните Родопи и притежава множество лечебно-профилактични свойства. Тя е единствената естествено газирана минерална вода у нас и на Балканите, както и една от малкото минерални води в Европа, които се добиват в естествено газирано състояние. Благоприятна е за лечение на заболявания на сърдечно-съдовата, храносмилателната, нервната система и на ендокринно-обменни заболявания. На етикета е указано съдържанието на флуорид и че не е подходяща за всекидневна употреба от ДЕЦА под 7 годишна възраст. Внушението, че е опасна за всекидневна употреба от всички над тази възраст, е погрешно и некоректно!
Накрая бихме искали да подчертаем, че всяко разпалване на нелоялна конкуренция, „удари под кръста”, манипулации, внушения и интригантстване, не може да бъде от полза на тези, които са техните автори!
Убедени сме, че респектът и уважението към конкуренцията ще даде възможност на авторите на такъв тип статии да не разпиляват енергията си за „черен PR”, а да създават положително отношение към българското производство.

Димитър Дългъчев
Управител
„Михалково“ АД