През нощта ще има разкъсана облачност, по-значителна над северните и източните райони. Минимални температури между 6° и 11°, в София 7°. Утре от североизток ще прониква по-хладен въздух. Ще духа слаб, в източните райони и Дунавската равнина до умерен вятър от изток, североизток. Над Северна България и източните райони облачността ще е значителна, но превалявания са малко вероятни. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност. Максимални температури ще са между 16° и 21°, в крайните югозападни райони до 24°, в София 19°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова.
Над Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места е възможно слабо да превали. Ще се усили вятърът от изток, североизток – до умерен. Максимални температури 15°-18°, температура на морската вода 14°-16°. Вълнение на морето 1-2 бала, след обяд ще се усилва.
Над планините ще има разкъсана облачност, значителна над Стара планина. Ще се усили вятърът от изток – до умерен. Температурите ще се понижат слабо и максималната на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 10°.
В петък над Северна и Източна България ще преобладава облачно време, почти без валежи. Над югозападната част от страната облачността ще е разкъсана. Минимални температури между 7° и 12°, максимални - 15°-20°. В събота облачността ще намалее до предимно слънчево време, вятърът ще се ориентира от юг. И в неделя ще остане слънчево, по-топло, но сутринта на места по поречието на Дунав и в източните райони ще има мъгла.