Молдовска танцьорка от лайнера "Коста Конкордия" призна, че е имала връзка с капитана Франческо Скетино и е била с него на мостика в момента на катастрофата. Домника Семортан е сред ключовите свидетели по делото срещу Скетино. Според обвинението нейното присъствие е разсеяло капитана.

На изслушването тя каза, че е вечеряла с капитана и е била с него на командния мостик, когато изведнъж той започнал да крещи заповеди и на плавателния съд настанал хаос. Около половин час танцьорката помагала заедно с помощник-капитана да качват пътниците на спасителните лодки, след което качили и нея на лодка с други членове на персонала. "Лодката увисна над водата и някои хора в паниката си паднаха долу", спомня си Семортан. Другите свидетели също потвърдиха, че капитанът е допуснал на кораба да се разрази пълен хаос.

Круизният лайнер "Коста Конкордия" потъна, след като се удари в скалите край остров Джилио в Тиренско море през януари 2012 г. Загинаха 32-ма от общо 4 200-те души на борда. Капитанът Франческо Скетино е обвинен в непредумишлено убийство, причиняване на морска катастрофа и изоставяне на кораба с пътници на борда. Той отрича да е извършил нещо нередно и твърди, че на плавателния съд е имало технически проблеми.

Домника Семортан е била пътник в случая, но е работила като танцьорка на друг круизен кораб, управляван от Скетино,, когато е започнала връзката им. Тя свидетелства, че е преживяла психически стрес и е взимала лекарства, за да се възстанови след инцидента. Също така сее включила в гражданския иск срещу капитана.