Сергей Станишев, Бойко Борисов и Лютви Местан се договориха предсрочните парламентарни избори да се проведат в първата неделя на месец октомври - на 5 октомври.

Партиите, които участваха в политическите консултации за предсрочни избори, ще подкрепят усилията на държавата за парламентарни избори, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след края на консултациите. Представители на Атака не участваха в тях.

Упълномощихме председателя на Народното събрание Михаил Миков, съвместно с президента Росен Плевнелиев за провеждане на политически консултации за определяне на приоритетите на държавата и преминаването към политическа стабилност, заяви още лидерът на БСП. Партиите, които участваха в консултациите ще подкрепят всички действия на държавата за гарантиране стабилността на банковата система, подчерта Станишев.

Да се надяваме, че сега всички ще са по-мъдри и ще се търси спасение. Вече говорим за правителство на спасението, заяви след консултациите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Николай Бареков, който безцеремонно нахлу неканен на консултациите и присъства на тях, каза, че е бил повдигнат въпроса за "Правителство на националното съгласие", което да бъде подкрепено от тези четири партии и обявено за служебно от президента.