Без резултат остава издирването на 6-годишния Иван Синанов от село Микрево. Детето е в неизвестност вече седми ден, съобщава "Дарик".

Директорът на Областна дирекция на полицията в Благоевград комисар Георги Костов заяви, че в региона са мобилизирани всички сили на МВР. Той не пожела да коментира основните версии, по които се работи.

Организираният доброволчески щаб, ангажиран с издирването на 6-годишния Иван вече прекратява действията си, съобщи кметът на Струмяни Емил Илиев.

По думите му от този момент нататък издирването ще продължи само от служителите на МВР.

По последна информация двете основни версии, по които се работи, са за отвличане или продажба на детето. За последно детето е видяно след погребение на 20 юни в района на гробищата в "Нова махала". Според съседи детето е затворено и некомуникативно.

От полицията в Благоевград призовават всички, които имат информация за момчето, да се обадят на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление.

Момченцето е високо около 1.20 метра, със светла коса. В деня на изчезването му е било облечено с червена тениска и светло сини дънки.