Тризнаци проплакаха в бургаска болница. Първо на бял свят се появи момиченцето Димяна, която се роди 1360 г, последвана от двамата си братя Пресиян и Иванин съответно по 1300 и 1560 грама.
„И за трите деца в родилна зала се проведе краткотрайно обдишване и стимулиране на сърдечната дейност. След което децата се настаниха в интензивен сектор на Неонатологично отделение, в кувьоз на кислородни палатки и се започна адекватна за тяхната възраст лечение. Децата са под активните грижи на лекари и медицински сестри. Към момента състоянието им е стабилно“, заяви д-р Снежа Згурова, която заедно със своя екип, пое грижите за новородените от родилна зала.

Младите родители Юлиана и Атанас са семейство от 2010 г. , но след повече от две години опити за забременяване решават да се доверят на методите за репродуктивна медицина. Юлиана забременява ин-витро в частна клиника в София.

„Когато ни казаха, че са три, бяхме много щастливи, тъй като това беше много чакана и желана бременност, а няма по-голямо щастие за едно семейство от това“, спомня си гордата майка.

Тя настояла да роди в Бургас, вместо в София, и избрала болница „Дева Мария“, където преценила, че условията са подходящи. Раждането станало със секцио.

„Държах по време на секциото да съм със спинална упойка, защото за мен беше важно да не изтърва първите мигове от раждането на моите бебчета и не съжалявам. Това е най-великият момент, а аз самата се чувствах много добре през цялото време“, разказва Юлиана.

Децата е кръстила на бабите и дядовците, но тъй като те са 4, а децата 3 е трябвало да комбинират имената за да няма сърдите, шегува се Юлиана. Все още не са готови за посрещане на децата вкъщи, тъй като съпругът и е суеверен и е искал първо да види, че всичко с нея и децата е наред.