Google знае всичко, а сега дори ни го показва с Google Maps Business View, който е един от най-амбициозните проекти стартирани от интернет гиганта в последните години.

На кратко, услугата позволява на потребителите възможността да посетят виртуално различни места като хотели, ресторанти и дори офиси.

Първата компания на Балканите, която получава статут на Google Trusted Agency и която има правото да фотографира "Google Street View" 360-градусови снимки, е британската Tunder Box, която е базирана в София, съобщиха от компанията.

От днес в Google може да се намери и една от най-големите 360-градусови фотосесии, откакто проектът е стартиран в Съединените щати и в Обединеното кралство – онлайн потребителите сега имат възможност да разкрият тайните на филмовото студио Ню Бояна и да се запознаят с него в изключителни детайли. Това е мястото, на което са заснети филми като "300", "Конан", "Непобедимите", "Херкулес" и "Черната далия". А сега с помощта на Google Maps Business View всеки може да се разходи там, където се случва истинската магия на киното.

"Снимките на Ню Бояна са с огромен мащаб. Отне ни приблизително 3 седмици, за да ги завършим, тъй като бе важно да влезем и зад кулисите на тази индустрия, която е изключително интригуваща за много хора по света и ние вярваме, че това е първата подобна фотосесия на действащо филмово студио", каза Саймън Фийк, собственик и управител на Thunder Box.

"Възможността да покажем с какво разполагаме в Ню Бояна е от изключителна важност не само за тези, които гледат към България като потенциална локация за заснемане на продукции, но също и към обикновените хора, които ще останат впечатлени като разберат, че тук са снимани толкова много холивудски продукции като "300" или предстоящия "Непобедимите 3", каза Ярив Лернер, собственик на Ню Имидж и Милениум Филмс.

Сега, дори Стивън Спилбърг може да се разходи в студиата на Ню Бояна и да планира следващия си филм. И това наистина вече е напълно възможно, благодарение на звезди като Харисън Форд, Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Антонио Бандерас, Морган Фрийман и Уесли Снайпс, които вече споделиха с чуждите медии удоволствието от снимките в България и тяхното възхищение от страната като цяло.

"Комбинацията от тези популярни "посланици", които казват чудесни неща за Ню Бояна и България, както и неспиращата нишка от касови филми, които се снимат тук, ще се отрази благоприятно върху имиджа на страната, който в някои аспекти е незаслужено негативен през последните години", добави още Ярив Лернер.