Нека да не предопределяме това, което ще се разберем, защото така се втвърдяват всички и всеки започва да си говори за една и съща дата. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, цитиран от Фокус.

„Считам, че при разпада на държавата един месец е голям срок от време и трябва да го изтеглим с един месец. Когато се пада, просто максимално бързия срок. Само да не е август. Мисля, че средата на септември е добра дата. Така или иначе партиите ще се готвят за избори, така че предизборна кампания какво им пречи да правят”, посочи Борисов.

„Моят мотив е, че разпадът в държавата е пълен. Виждате парламентът как се шегува с работата си”, посочи Борисов.

Попитан, какво могат да направят още, Борисов обясни: „Те имат две-три неща, които могат да направят – за факултета в Бургас, касовите апарати за транспорта - това е за един ден работа”.

На въпрос за изказването на Антон Кутев, че има хора, които клатят още една банка, Борисов заяви, че не слуша „класика” Кутев. „Затова съм си направил личната програма, че да не ме информират какво говорят тези хора. По-нормално и аз се държа”, коментира Борисов. „Съветвам ги да не се изказват по такава тема, защото е много опасна за финансовата система”, каза той.

„Този парламент е изчерпан, той е делегитимиран, какво да предлагаме”, попита той. „Ако имаше важни неща, да си бяха дали преди една година оставката, когато знаеха, че не трябва да управляват. Закона за Сметната палата ли им беше най-важен или за МВР? Защо не ги попитате тях?

Дали знае, че премиерите от ПЕС са дали мандат на Станишев да преговаря с ЕК за европейските политики, Борисов коментира, че е прекрасно”, каза още Борисов.