Човек оцелял след като е бил ударен от мълния два пъти в Тексас, съобщава канал CBS, цитиран от lenta.ru. Кейси Вагнер е член на отбора на Тексас, който участва в състезания извън пътя. Той пристигнал с двама от неговите приятели в силна буря и бил принуден да потърси убежище под едно дърво. Там го ударила първата мълния, когато се съвзел получил втори удар.
Според Вагнер, той усетил една неприятна изненада на електроенергията, която минала през десния му крак . Вторият път топката с енергия го уцелила върху гърдите му, а след това се изместила до китката му. Мъжът е откаран веднага в болницата. Лекарите казали, че мълния е била толкова силна , че пластмасовия дъждобран, с който бил облечен мъжа, по-късно продължавал да излъчва статично електричество.

В тези части по тялото, където го е уцелила мълнията кожата на Вагнер е депигментирана.

Той е с диагноза аритмия, загуба на чувствителност в долната част на десния си крак и на мястото на лявата си ръка, от която излязла втората мълния.

Вагнер сравни усещането за събуждане от дълбок сън. Кейси намира спасението си от чудотворна божествена намеса и твърди, че вече ще ходи на църква по-често.

През юли 2013 г. канадската Нелс Хансен оцеля след удар от мълния, докато ходеше с чадър. Мъжът решил, че щом е оцелял, той вече е придружено от късмет и си купил няколко лотарийни билети.