Близо 500 кутии цигари в резервната гума на турски ТИР бяха открити с помощта на митническия рентген на ГКПП-Дунав мост. Цигарите са от марките “LM” и “Parliament” и са без български акцизен бандерол.
Митническите инспектори в тясно сътрудничество със служители от районните полицейски управления са разкрили и два случая, при които търговията с контрабандни тютюневи изделия се е превърнала в постоянен бизнес. Въпреки че вече са залавяни и осъждани, пласьорите продължават да се занимават с незаконната си дейност. 44-годишен мъж от село Зараево ще трябва да изтърпи две присъди “лишаване от свобода” за търговия с цигари без български акцизен бандерол, тъй като вече е осъждан условно на 6 месеца затвор, но е задържан отново по време на 3-годишния му изпитателен срок. В дома му са открити близо 500 кутии цигари от марката „Winston”. При друг случай 770 кутии бяха открити при проверка на автомобил, паркиран пред питейно заведение в Русе.
42 400 къса нелегални цигари са задържани от началото на месеца от Митница Русе. По случаите са образувани шест досъдебни производства. Иззетите 2 120 кутии от марките “Diva”, “Don”, “My way”, “Raquel”, “Ruby”, “Winston”, LM и “Parliament” са на обща стойност 15 900 лева по цени на съдопроизводството. Дължимият към хазната акциз е 7 940 лева.