Фелдшер от Спешната помощ в Шумен бе пребит жестоко на работното си място по време на дежурството си в Спешния център на шуменската болница. Денчо Денев е нападнат от 30-годишен мъж, дошъл да търси помощ за майка си, който започнал да се държи агресивно и ненадейно ударил медика, съобщава bTV.
По думите на Денев, мъжът поискал да го заведе при майка си, която получила инсулт. „Държа се грубо, арогантно, аз исках да извикам полиция, защото беше много агресивен и от там стана цялата работа. Докато разбера, той започна да ме удря”, обясни фелдшерът.

След побоя фелдшерът е със счупен нос, предстои му операция. Той споделя, че за 30-годишния му трудов стаж в Спешния център това е първият случай при който е станал жертва на пациент. „Не знам кой как ще вземе мерки и как ще ги вземе, но просто и аз може би ще избягам от тази работа”, допълни фелдшерът.

"Населението става прекалено агресивно, чувства се безнаказано, макар че излезе тоя закон за защита на медицинските кадри и ми се струва, че по-жестока присъда, ако не се постанови едва ли ще престанат”, коментира главният фелдшер на Центъра за спешна помощ в болницата в Шумен Пламен Стефанов.

След боя нападателят не е избягал, а дори се обадил на телефон 112, за да се похвали, че е пребил фелдшера. В момента младият мъж е задържан за 24 часа. Майка му е хоспитализирана в шуменската болница, докарана в лечебното заведение от колегите на пребития фелдшер.