Днес, с решението, което ще вземе парламентът, няма да има пречки Сергей Станишев да отиде в Брюксел. Това коментира в студиото на bTV Цветан Цветанов от ГЕРБ. Това, което беше между лидерите на политическите формации за трите дати на предсрочни изброи – в днешния ден ще бъде определена една от тези три дати. Въпросителната, която стои пред българския парламент – всеки говори за предсрочни избори, но няма депозирана оставка, заяви Цветанов.
Днес, с решението, което ще вземе парламентът, няма да има пречки Сергей Станишев да отиде в Брюксел. Това коментира в студиото на БТВ Цветан Цветанов от ГЕРБ. Управляващото мнозинство не е в състояние само да събере кворум, посочи той. Това, което беше между лидерите на политическите формации за трите дати на предсрочни изброи – в днешния ден ще бъде определена една от тези три дати. Въпросителната, която стои пред българския парламент – всеки говори за предсрочни избори, но няма депозирана оставка, заяви Цветанов. Няма задкулисни договорки с ДПС, заяви категорично той. Аз съм убеден, че ГЕРБ ще постигне достатъчно висок резултат, за да има самостоятелно управление в следващия парламент. Според него ДПС трябва да са в опозиция и трябва да си почиват достатъчно дълго време, за да се каже "край" на купената демокрация.

"Убеден съм, че ГЕРБ ще постигне достатъчно висок резултат, за да имаме самостоятелно управление. Реформаторският блок е естественият политически партньор, с когото да водим преговори", каза заместник-председателя на партията на Борисов.

Цветанов отхвърли възможността за близост между БСП и ГЕРБ. "ДПС задължително трябва да бъдат в опозиция. Трябва под някаква форма да кажем стоп и край на купената демокрация", каза Цветанов. Той упрекна партията на Лютви Местан в реваншистка политика.

Постоянният шеф на предизборния щаб на ГЕРБ обяви: "Няма договорки, няма спекулации, няма как да се водят такива разговори за бъдещо съвместно управление", увери Цветанов.