Топлото време, което обикновено у нас се нарича “циганско лято” ще продължи до 10 ноември. Пикът на градусите ще е днес, като се очакват и нови температурни рекорди в рамките на 26-27 градуса, пише “Преса”, като се позовава на метеоролога Симеон Матев.
До края на седмицата максималните температури ще са между 13 и 20 градуса, като ще се запазят и сутришните мъгли. От неделя обаче слънцето пак ще се покаже и температурите ще тръгнат нагоре.

До 10 ноември максималните температури ще са в летни стойности – 17-22 градуса. Няма да има и валежи, времето ще се задържи сухо, единствено около 4 ноември може да преваил, но в отделни региони на страната.

Необичайното за края на октомври и началото на ноември време се дължи на топъл въздух от Африка, който не позволява на циклоните и антициклоните, които се вихрят из Европа да донесат студ и на Балканите.

Есента ще се завърне с пълна сила след 10 ноември , като максималните стойности вече ще са между 10 и 15 градуса. Първият сняг обаче може да очакваме едва след 20 ноември.