Новата приятелка на холивудската звезда Джордж Клуни е британска адвокатка и се нарича Амал Аламудин.

Клуни и Аламудин са били забелязани на романтична вечеря в лондонската таверна "Бърнърс". Брюнетката не би могла да се нарече типична красавица, но затова пък е определено интелектуалка. Аламудин говори свободно английски и френски плюс матерния си арабски.

Тя е специалист по международно право, човешки права и екстрадиране. Аламудин е част от екипа адвокати, представляващи основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж. Последният обитава от доста време посолството на Еквадор в Лондон, тъй като, ако го напусне, ще бъде екстрадиран в Швеция, за да бъде съден.

Аламудин правеше компания на Клуни на премиерата на научно-фантастичния филм "Гравитация" на режисьора Алфонсо Куарон. Тогава обаче никой не знаеше коя е тя и никоя медия не успя да разкрие самоличността й въпреки положените усилия. Допреди Аламудин Клуни беше "соло" в продължение на няколко месеца.

По-рано тази година 52-годишният актьор, режисьор и продуцент се раздели с предишната си приятелка - културистката Стейси Кайблър. Клуни дори беше представил яката мадама на майка си, давайки индикации, че е решил най-после да скъса с ергенския живот.