Френската полиция арестува бащата и майката на момиченце, държано от тях от раждането си в автомобилен багажник, съобщава АФП.

Детето, на видима възраст 15-23 месеца, е било открито случайно от автомонтьори от сервиз в гр. Терасон. Майката била закарала там автомобила си за ремонт. Докато поправяли колата, механиците чули откъм багажника звук, наподобяващ мяукане. Те решили да проверят какво има вътре и тогава открили момиченцето.

В момента на намирането му детето е било в изключително лошо здравословно състояние - силно обезводнено, с висока температура, изпосталяло от глад. То лежало в багажника сред собствените си изпражнения, като не можело да държи главата си изправена. Кожата му била неестествено бледа, тъй като то вероятно почти никога не било виждало слънчева светлина.

Детето незабавно било заведено в болница, където било установено, че у него са налице съществено изоставане в развитието и психически отклонения. Скоро след това полицията задържала 45-годишната майка и нейния 40-годишен партньор, който по всяка вероятност е баща на детето. Двамата могат да получат до 10 г. затвор за издевателство над детето и оставянето му без родителски надзор.

Двойката има още 3 деца, на възраст от 4 до 10 г., като всичките са били предадени на социалните служби. В полицията майката разказала, че родила тайно последното си дете, като на никого не казала за появата му на бял свят. По данни на полицията двамата "родители" са от Португалия, като никога не са работили и преживявали от социални помощи.