Най-високият мъж в света Султан Косен, който се извисява на цели 2,51 м, мина под венчило със сирийската си годеница Мерве Дибо, която е с цели 60 см по-ниска от него.

Сватбената церемония на 30-годишния Косен и 20-годишната му булка се състоя в неговата родина Турция. Преди да се запознае с Дибо, Султан говореше за затрудненията си да открие партньорка, тъй като повечето момичета били отблъсквани от размерите му.

Но в сватбения си ден фермерът, който беше облечен в костюм и обувки по поръчка, сподели, че е развълнуван, че е открил човека за него. "Жалко е, че не можах да си намеря подходящо момиче за моите размери. Но сега ще имам собствено семейство и личен живот", каза Султан.

Той е един от едва десетимата души над 2,40 м в света. Огромните му размери се дължат на рядка форма на гигантизъм, която кара тялото му да продължава да произвежда хормони на растежа. Косен започва да расте на 10-годишна възраст и става най-високият човек в света през 2009 г. През 2011 г. той най-сетне спира да расте.

Рекордът за най-висок ръст на всички времена се държи от Робърт Уодлоу от Илинойс, който почина през 1940 г. Той беше висок 282,8 см.