Кола на румънското посолство е блъснала смъртоносно човек в района на чуждестранната мисия на бул. Ситняково, алармираха  близки на починалия. Инцидентът е станал на 20 октомври по обед, но е спестен в полицейските бюлетини.
Автомобилът на дипломатическата мисия е ударил 57-годишния Росен Тодоров, който слязъл от трамвай на спирката до входа на представителството. Зад волана на колата е бил един от аташетата на мисията  - Адриян Добрин, по данни на близките на Тодоров.  Пострадалият е бил откаран в ИСУЛ, където му оказали първа помощ, но поради липса на здравни осигуровки е бил освободен.

Привечер Росен Тодоров е починал пред дома си в ж.к. "Люлин". Близките му са категорични, че смъртта му е в следствие на инцидента.

Тялото му е подложено на аутопсия. Резултатите сочат, че смъртта е настъпила в резултат на черепно-мозъчна травма, научи БЛИЦ от отлично информирани източници.

От СДВР потвърдиха за катастрофата с Росен Тодоров и че пешеходецът е блъснат от кола на дипломатическата мисия. Според полицията мъжът е отказал лечение в здравно заведение.

БЛИЦ се свърза с пълномощния министър и зам.-ръководител на мисията Корнел Вишою, който обеща подробности по случая по-късно.