Съюзът на артистите в България (САБ) изрази официалната си подкрепа към студентите, които протестират посредством окупация на висшите учебни заведения, съобщават от съюза.

"САБ подкрепя протестиращите студенти от Софийския университет "Св. Климент Охридски", Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов", Нов български университет, Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", Техническия университет, Медицинския университет и цялата академична и студентска общност и заявява своята категорична солидарност с правото на студентите да защитават достойно исканията за незабавна оставка на правителството на Пламен Орешарски, незабавно разпускане на 42-рото Народно събрание и насрочване на нови парламентарни избори в най-кратък срок", се посочва в обръщението към студентите.

"Правим това със съзнанието, че практиката на обществено управление досега, подплатена с липса на морал в политиката, незачитане на ценности и груба медийна манипулация, няма да успеят да потушат искрата на промяната този път!" - заявяват от Съюза.

"Уважаеми студенти, ние ви подкрепяме и вярваме, че вие сте двигател на прогресивната промяна. В такива трудни моменти вие се създавате като личности и лидери. Протестът днес е инвестиция в бъдещето на нацията. Не се отказвайте и не позволявайте на никой да ви манипулира! Гордеем се с вас! Съединението прави силата!" - се казва още в обръщението, подписано "Ваши родители, колеги и приятели".