Студенти от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" ще обявят в 18 часа днес със специална декларация окупация на Пета аудитория в учебното заведение. "Стачката е безсрочна до падането на правителството", каза пред БЛИЦ Ана Генова. Тя уточни, че инициативата не е на председателствания от нея студентски съвет, но ще бъде подкрепена от тях.
Студент, който не пожела да разкрие самоличността си, се закани, че до дни най-голямото висше учебно заведение в Южна България ще бъде напълно окупирано.

Към момента обаче общественото недоволство под тепетата е насочено главно срещу кмета Иван Тотев. Към 15 часа на стадион "Пловдив" са се събрали над 100 таксита. Очаква се техният брой да нарасне до 200. Към тях се присъединяват медици и персонал от частна неотложна помощ "Пловдив", собственост на местния бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла. Пред БЛИЦ той заяви, че искат незабавна оставка на кмета Иван Тотев заради това, че според него се е гаврил с пловдивския бизнес. "Всички гербери, назначени в общината, да си обират крушите и да се махат", изригна Райфъла.

Очаква се бизнесменът, който е любител на моторите, да присъедини към протеста и много рокери.