Пловдивският депутат доц. Илия Баташки напуска БСП. Хигургът е подал днес молба в Районния съвет в 408 партийна организация в Кършияка. Според запознати източници, доц. Баташки очаква всеки момент да бъде назначен за зам.-директор на МВР болницата, а според изискванията не трябва да членува в партия, защото вътрешното ведомство е деполитизирана структура.

„Напускам по собствено желание, сезирах председателя на основната партийна организация във връзка с чл. 22 от Устава на партията, заяви народният представител. В петък той се е явил на интервю, което е било последния етап от конкурса за длъжността.
„Интервюто продължи час и половина. Вечарта видях в сайта на министерството на МВР публикуваните резултати и ми стана ясно, че съм спечелил конкурса. Назначението изисква аз да бъда политически неутрален и си подадох молбата да бъда освободен като член на БСП, уточни доц. Баташки. Той не знаеше кога точно министърът ще издаде заповед за назначаване.

„За мен е един малък празник, ще бъда директор на болница и ще се занимавам с хирургия и наука. В този момент ме удовлетворява позицията на зам.-директор в МВР болницата, заяви пред marica.bg Баташки.
Пловдивският депутат трябва да бъде освободен от народното събрание, след като получи заповедта си за назначаване. Следващият в листата е доц. Атанаска Тенева, която стана зам.-министър на образованието и науката. След нея е Кирчо Атанасов, който пък е съветник на министъра на образованието. Следващият е Красимир Трифонов, който най-вероятно ще е новият народен представител от Пловдив.