Незабавно разследване на атаката срещупротестиращите студенти в Алма Матер поискаха от ДСБ. Според тях зад безпрецедентните набези в Софийския университет седят БСП и "Атака". Това посегателство е свидетелство, че БСП започва да се превръща в "Атака" и започва да се държи така, както сме свикнали да виждаме само Волен Сидеров, заяви лидерът на тъмносините Радан Кънев на пресконференция днес.

От партията призовават с открито писмо и цялото общество, университетски преподаватели, граждани, сдружения публично да защитят протестиращите студенти. В 14 часа ще решим каква част от нас седят зад студентските протести, каза Светослав Малинов от ДСБ, който е и преподавател в СУ.

Според него досега само философският факултет е провел заседание, на което е взел решение, че подкрепя стачката. Това обаче не означава, че само 200 протестират, а 22 000 не са с тях. Количествените измерители ще станат ясни малко по-късно днес след като привърши академичният съвет, обясни Малинов.

Той добави, че има усещането за предизборна ситуация. Според него скоро ще се наложи заседание и на ректорския съвет, в който членуват ръководителите на различните университети, за да преценят дали и те подкрепят протеста.