Любимите си играчки колички изпрати на пострадалите от наводненията в Аспарухово 7-годишният Калоян от София.

Детето е гледало заедно с родителите си репортажи за трагедията, погубила 12 души, по телевизията. Малкият се е трогнал и взел решението да се включи в благотворителната инициатива. Момченцето е събрало някои от количките си и старателно ги е подредило в кутия. Към тях Калоян прикрепя и писмо.

В него пише на бъдещия притежател на количките, че те вече са негови. Калоян е изпратил 4 големи автомобила играчки и 5 по-малки. Той съветва следващия малчуган, който ще си играе с количките, да ги пази, когато си играе с тях.

Калоян пожелава и много здраве, късмет и радост на бъдещия собственик. Детето е нарисувало и камион, на който са качени две колички. Самото писмо е пратено вчера и е написано лично от малчугана.

Снимката с подаръка е споделена от Райна Иванова във фейсбук групата “Никола Белишки - панагюрският кмет”. Жестът на малкия Калоян е събрал над 500 харесвания, а мнозина споделят, че са трогнати от постъпката на малчугана. Родители пишат, че още тази вечер ще помолят децата си да се разделят с част от играчките си, за да ги пратят на бедстващите деца от варненския квартал Аспарухово.