Жителите на пет видински села се канят да затворят и двете платна на Дунав мост 2 в събота в 10 часа сутринта за един час. Това заявиха на пресконференция в крайдунавския град кметовете на селата Сланотрън, Кошава и Кутово.Хората протестират срещу изграждането на инсталация за преработка на отпадъчни автомобилни гуми в землището на село Сланотрън, което се намира на брега на реката.
Протестната акция е предупредителна. В подписка, подкрепена от 1200 жители от тези села се настоява за отмяна на решение екоинспекцията в Монтана, с което е дадена зелена светлина за изграждането на „Инсталация за безотпадъчна преработка на отпадъчни автомобилни гуми”.

Ако не бъде отменено това решение, ще бъде обявено гражданско неподчинение чрез блокиране на Дунав мост 2 до решаване на проблема, заяви кметът на Сланотрън Венелин Павлов.

След среща с инициативния комитет екоминистърът Искра Михайлова е разпоредила създаването на комисия, включваща представители на местната управа за проверка на фактическата обстановка по казуса със завода  за преработка на гуми. Но срокът зарешаването на проблема отдавна е изтекъл.