Турист от Финландия, който пристигнал на почивка на Златни пясъци, се е самоубил като скочил от покривна тераса в хотел "Ерма“тази нощ. Около 2 ч чужденецът скочил от шестия етаж на сградата, като изправил косите на туроператора, с който пристигнал в България, довериха свидетели на трагедията, цитирани от intrigi.bg.
47-годишният мъж, който бил сам в хотела, направил преди това и друг опит да сложи край на живота си. Това станало около 22,30 ч вчера, когато се метнал от втория етаж на „Ерма“. Той обаче паднал върху тента, която омекотила удара. На място пристигнали униформени от РУП РУП – Златни пясъци и линейка. Чужденецът бил в психоза, крещял, че докторите искат да го убият, бил агресивен и по пътя за болница "Св. Анна“ вилнял в линейката.

В лечебното заведение пострадалият бил гипсиран. Той подписал декларация на английски език, че не желае хоспитализация в психиатрията. След като бил обгрижен в болницата, пациентът се укротил и бил върнат в хотела си на Златни пясъци. Без намесата на органите на реда .

Около 2 часа тази сутрин той се хвърлил от 6-ия етаж на хотела и този път успешно сложил край на живота си. Мъжът не е бил пиян, или поне няма данни за алкохолно опиянение. Тялото било закарано в катедра „Съдебна медицина“ за аутопсия. Предполага се, че туристът е бил с отключена шизофрения.

По случая е образувано досъдебно производство във Варненската районна прокуратура. Оттам коментираха, че най-вероятно финландецът е пристигнал у нас с намерение да сложи край на живота си. Причините за фаталното решение се изясняват. Предстои да се издирят близките му във Финландия.