Жестока трагедия се е разиграла във вторник в района на пернишкото село Дивотино. Траверсоподбивна машина прегазила овце на жп линията Перник - Волуяк, съобщава ZaPernik.com.

Машината прегазила 27 овце, от които 17 загинали на място. Местен ветеринар спасил 10 от овцете. За инцидента съобщи Борислав Борисов, който публикува и снимки във Фейсбук групата на село Дивотино.

"Вчера по линията Перник - Волуяк в местността Стубел, намираща се в землището на с. Дивотино, бяха прегазени 27 овце собственост на животновъди от селото. 17 от тях умират на място, а 10 са оперирани от местният ветеринар Димитър до късни доби.

Кървавата касапница е в следствие на пияни машинисти, които не подали звуков сигнал от управляваната съвременна траверсоподбивна машина. Същата е снабдена с мощна спирачна система проверена от органите на реда на място, но не е била употребена. Спирачките е можело да предотвратят инцидента. Това е заключението на експертите от БДЖ проверили случая днес.

Линията Перник - Волуяк не е била използвана от 23.09.2013 година, но защо не е запозната общността по трасето и за нейното активизиране. Предстои събирането на реколтата от полята и трябва ли да има и човешки жертви, за да се самосезират нужните органи. За животновъдите това е трагедия съизмерима с човешки живот", разказа за инцидента Борислав Борисов.