Правителството се опитва да замаже очите на народа с мерките, които взема по бежанския проблем, заяви Цветан Цветанов от ГЕРБ пред Нова телевизия.

Цветан Цветанов твърди, че правителството не води адекватна политика по бежанския проблем. Проблемът според него е, че от месец март до август почти никакви действия на ниво изпълнителна власт не са извършени. "Налице е дефицит на адекватна политика", твърди той. спорде него основен проблем е и че липсва диалог с местната власт.

Според Цветанов е наложително да се провери кореспонденцията между Държавната агенцията за бежанците и Висшето държавно ръководство, в лицето на Орешарски, Йовчев и Златанова.

Фактът, че в момента в България пребивават около 8 000 бежанци, а хората работещи в Агенцията за бежанците са около 130 говори, че не всички от чужденците са минали пълните процедури за влизане и настаняване в страната, смята бившият вътрешен министър. Всички тези факти са достатъчна предпоставка за предстоящото внасяне на вот на недоверие от ГЕРБ за политиката с бежанците, заяви той.