Три положителни температурни рекорда отчетоха метеорологичните станции в страната към 14.00 часа, съобщи за БГНЕС дежурният в НИМХ.

Рекордните високи температури за неделния 27-ми октомври са регистрирани в планините, където времето е изключително подходящо за туризъм. На връх Мургаш е отчетен рекорд от 17,5 градуса, на връх Мусала е отчетен рекорд от 10,2 градуса, на Черни връх живакът удари 13,3 градуса.

Времето днес е слънчево и топло, въпреки мъглите из низините рано сутринта. Временно увеличение на облачността ще има в късния след обед, но без валежи. Температурите в цялата страна са между 20° и 25°, в София 22°.

Тази нощ преминахме и към зимното часове време, връщайки часовниците си с час назад и печелейки "бонус" от час съм повече. Учените обаче предупредиха за слънчеви изригвания и силни геомагнитни бури, които да предизвикват главоболие и проблеми със сърцето. Негативният ефект може да продължи до понеделник, алармират учени. Астрономическото часово време ще продължи до последната неделя на март следващата година.