Истински дракон е бил убит в къща в Западна Малайзия, съобщава beforeitsnews.com. Собственикът, който отглеждал ферма с овощни дървета, бил заспал на втория етаж на къщата си, когато чул зайците си да пищят, а също така ръмжащи звуци, като от тигър. Когато излязъл, видял странно животно с два рога и нещо като дълги мустаци, да изяжда един от мъжките му зайци.
Той изстрелял осем изстрела в него и убил животното на място. След като се убедил, че странният звяр е мъртъв и го разгледал по-подробно, той се ужасил от откритието, че току що е застрелял истински дракон. По-късно неназованият по име човек казал пред малайзийски репортери: "Нямах идея, че животното е бял дракон. Бях изненадан, иначе нямаше да стрелям, защото според поверието, ако дракон ти влезе в къщата, ще донесе късмет и благоденствие.

Според публикацията в малайзийската преса, рогата от дракон могат да се продадат за милиони долари, ако се докаже произходът им. Въпреки това фермерът нямал намерение да продава каквато и да е част от митичния звяр, а смята да го консервира и да го изложи в музей. Разбира се, цитираният сайт остава отворен въпроса дали все пак не става дума за фотомонтаж.