Назначените експертизи за двойното убийство в Джебел все още не са готови и както се очакваше срокът на разследването се удължава. За убийството на Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда е арестуван Мерт Шукрия Мехмед.
18-годишният Мерт е с мярка за неотклонение „задържане под стража". Той ще остане зад решетки до старта на делото за двойното убийство в Джебел, пише 24rodopi.com. Престъплението разтърси България в края на април. 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда бяха зверски заклани с брадва, а часове след намирането на труповете в жилището им, като главен заподозрян бе задържан Мерт Мехмед.

Пред разследващите той направи пълни самопризнания, показа и къде у дома си е скрил окървавената брадва. Защитата и самият той поискаха съдът в Кърджали да го остави за постоянно в ареста. „Ще умра в затвора!", бяха едни от последните думи на обвиняемия преди да напусне съдебната зала и да бъде отведен в следствения арест.

В най-скоро време пък предстои да бъдат изготвени експертизите по двойното убийство и да бъде даден ход на делото. Още преди месец окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров обяви, че най-вероятно ще иска доживотна присъда за Мерт Мехмед.