Завръщат се обемните и къдрави коси, тип 40-те години и топлите и естествени цветове. Такава е тенденцията в цветовете и формата при дамските прически тази година, съобщи Георги Петков, коафьор с 13-годишен опит, който участва в програмата на Италианския фестивал в Международен панаир Пловдив. Обемът при прическите подчертава женствеността и формата на косата. Все още са актуални и кичурите, но те не бива да си личат и открояват много. Кичурите трябва да са комбинация на натурален с топъл цвят или само един, или два тона по-светли, или по-тъмни. Дължината на косата трябва да е средна, или по-дълга, до рамената и малко под тях. За жените, които искат да изглеждат по-строги си остават актуални каретата, с леко асиметрична форма или къси бретони. Пънк прическите също остават. Те се препоръчват на дамите, които искат да изглеждат по-авангардни и артистични. Пънкът при прическата е нещо относително, твърди младият коафьор. Той отива на всеки стил и възраст. Зависи много от дамата - дали ще й отива. Жената може да е на 50 години и пак да си направи контрастни кичури, като например розови на руса коса, или пък прическа с повече обем, атрактивност и динамика на подстригването. Пънк е и когато се запазва тъмна част в основата на подстригването, в корена и др.
При мъжката прическа също се завръщат дългите коси тип 40-те години. За един мъж да поддържа косите си е почти толкова важно, колкото хубавият часовник и парфюм, казва Георги. Прическата може да е много късо подстригване отстрани, почти избръснато и не прелята дълга част в средата.
Рисунките по главите вече излизат от мода. В крайна сметка всеки клиент си имат свой собствен стил, който трябва да следва. Важното е да му отива. Фризьорът също може да насочва спрямо модните тенденции.