Децата на Бон-Бон пяха  шедьоврите на българската поп музика от преди 90-те години заедно със звездите на МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ. Присъствието на малките таланти  задължи жури, ментори, участници, водещи и публика за първи да коментират изпълненията с деликатен тон, като това важи дори и за Фънки. Залата бе препълнена с фамилиите на малките “бонбони”, които просълзени слушаха изпълненията на българските шлагери от миналото. Кичка, Люси, Сантра и Катя от Ритон също плакаха пред камерите по различно време и по различни причини, въпреки опитите си да се прикрият.
Кичка Бодурова спечели най-висок зрителски вот с изпълнението на “Моя страна, моя България” на Емил Димитров. Тя сподели, че е била негова беквокалистка и това е една от много причини тази песен за нея да е много специална. Изпълнението й бе силно емоционално и заедно с детския хор  Бон Бон тя разплака Люси Дяковска, която коментира, че всеки който е живял извън България  знае защо плаче на тази песен.
Калки пя в дует с най-приказливия малчуган, който компетентно заяви, че Коцето е готин пич. Калки  му обясни, че е детски зъболекар, а детето репликира: ”Не искам да ми бърка в устата и да ми пипа зъбите, искам да си пея и  мацките да ме харесат”. Изпълнението на “Нашия град” на Тангра явно не впечатли зрителите и те дадоха най-нисък вот за Калки, който отива на елиминации и ще се бори за оставане в академията.
Калки посочи за конкурент красивата Нел като не успя да се аргументира достатъчно убедително защо. Тя пя “Ти ужасно закъсня“ на Георги Станчев и според журито се представи доста убедително. Нел закачливо подхвърли, че Калки я номинира, защото тя не го оставя да спи спокойно, тъй като той много хърка и тя често го буди.
Журито гласува с 2:2 гласа за елиминациите на Етиен или Георги. Накрая вота се реши от Люси, единствената дама в журито, на принципа на късмета. Тя изтегли един от два еднакви два бели плика  като според  правилата, което име прочете този музикант отива на елиминации. Късметът бе в полза на Етиен и тя прочете името на Георги, който  стана третия номиниран за изгонване от академията. Георги имаше една от най-красивите сценографии за песента на Орлин Горанов, “Да започнем отначало”. Сцената оживя и почти се усещаше свежия полъх на парка. Френските фенери и  елегнатния стил на 70-те, обаче не му помогнаха, тъй като   изпълнението му бе вяло и някак между другото.
Етиен Леви представи “Сбогом” на Васил Найденов. Той сподели, че Всичко ново е добре забравено старо, затова хубавите български песни  от миналото не трябва да се забравят.
Дичо пя първи заедно с две малки дами песента на Диана експрес  - “Сутрин”. Преди да се  качи на сцената той сподели, че вече мисли за деца  и семейство заедно с приятелката си Карина.
Стенли представи парчето “Кукла” на Атлас с удивителна хореография на балета “Студио 121”. Живите марионетки подсилиха изпълнението до степен, в която накрая Зравко от Ритон коментира ”Дошло е времето, всички кукли  да станат хора”.
Прея пя песента на Камелия Тодорова, която според музикалния педагог Алис Боварян е сложна за изпълнение и с  труден текст, в който има много “ч” и “с”, което изисква  перфектна дикция, каквато очевидно Прея няма.  По време на нейното изпълнение сцената бе  ефирно покрита с макове, а Прея пя спокойно и уверено.
Поли Генова пя “Повей ветре” на Паша Христова в изцяло нова за нея визия, която Поли коментира с: ”Тази вечер ще бъда дама”. Поли вдигна публиката на крака, но това не попречи на журито да отбележи, че тази песен не е добър избор, защото се е потопила в нея и е загубила собствения си стил. Люси Дяковска я защити като коментира, че когато една песен е толкова силна, артистът не иска да я променя, а се опитва да я пресъздаде по същия начин като оригинала.  Фънки се опита да разведри  атмосферата на емоционални сълзи в залата като си сложи коса, но това не помогна много и концертът продължи  с все така вълнуващо въздействие върху публиката.
Сантра показа едно ново и различно пеене на хита на Васил Найденов ”Седем пъти”. Според журито тя се е представила блястящо, има особен финес в изпълненията й и като че ли кариерата й сега започва, а всичко до момента е било просто генерална репетиция. Тези мили думи просълзиха Сантра и хлипайки тя се прибра в академията.
Георги Христов кометира изпълнението на Мария Драгнева с думите: Ти изпя песента “Вървят ли двама” сякаш Мария Нейкова те  е докоснала по рамото”. Според всички в журито това бе най-нежното, най-милото и най-елегантното изпълнение за вечерта.
Ще се възстановят ли музикантите от разстърващо емоционалната вечер и ще се успеят ли да се мобилизират за концерта на елиминациите  във вторник, предстои да се види в ефира на TV7.