Всички действия, които предприема правителството, са пълен популизъм и целят единствено задържането на власт на БСП, ДПС и „Атака". Целта им е да уволнят всички професионалисти на високи ръководни постове, независимо от техните професионални качества и принос за България. За сметка на това на много места се назначава номенклатура на трите управляващи партии. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с ръководствата на общинските структури на партията от София- Област. По думите на Цветанов още едно доказателство за популизма на правителството е, че декларираха, че ще намалят тока с 5%. „Миналата седмица в Хасково наш симпатизант ми каза: "Нека да не говорят, че са намалили тока, защото откакто са на власт плащаме по-големи сметки". Намаляването на тези 5%, които хората не усещат съществено, ще доведе до натрупването на милиони левове задължения на НЕК до края на годината. Това ще доведе след година до шоково вдигане на цената на тока с много повече от 5-те процента, които популистки обявиха", категоричен бе зам.-председателят на ПП ГЕРБ. Според него единственият изход от тежката криза, към която управляващата Тройна коалиция на БСП, ДПС и „Атака" води държавата, е незабавна оставка на правителството, разпускане на Народното събрание и предсрочни парламентарни избори.
„Като опозиция ние ще обърнем внимание на тази тежка тенденция на управление, което ще доведе държавата до фалит. Благодарение на мерките, които взехме по време на нашето управление, ние удържахме финансовата стабилност в условията на тежка финансова криза", подчерта Цветан Цветанов.
По думите му най-важното за ГЕРБ е вътрешната комуникация между членовете и структурите на партията, които водят до добър микроклимат и сплотеност на партията. В момента атаките към нас ще минат и през кметовете и силните фигури на партията като управляващите ще търсят всякакви опити за дискредитиране на кметове, общински съветници, депутати и местни ръководители на партията. Цветанов се обърна към кметовете от София- област винаги да бъдат отворени към проблемите на хората, защото когато помогнеш лично на някой, той винаги го помни и пример за това е село Бисер.
Хората разбраха какви манипулации бяха извършени по време на изборите и днес имат ясна оценка за хората, които ни управляват, каза още Цветанов. Затова и ниският кредит на доверие на парламента ще доведе до провеждането на предсрочни избори.