Старите версии на Skype вече няма да бъдат достъпни за потребителите, използващи операционните системи Windows и OS Х. Желаещите да продължат да ползват услугата ще трябва да се сдобият с обновената програма, съобщава изданието Computerworld.

“Ще закрием старите версии на Skype за Windows (версия 6.13 и по-ниска), както за Mac (версия 6.14 и по-ниска). Това ще се случи през следващите месеци“, съобщават от Microsoft, които купиха услугата за разговори през 2011 г. за 8,5 млрд. долара.

Първата от двете версии стана достъпна за потребителите през януари тази година, а другата – месец по-късно, през февруари. Най-новият Skype е версия 6.16 за Windows и 6.18 за OS X.

След като старите версии бъдат деактивирани потребителите няма да могат да се вписват в Skype, докато не се сдобият с по-новата програма, уточняват от Microsoft. Чрез спирането им от компанията се опитват да подтикнат ползвателите на софтуера да ползват по-нови версии, разполагащи с повече функции.

Такива опции са например изпращане на съобщения до абонати, които в момента са офлайн, цялостен преглед на историята на кореспонденцията на различни устройства, както и синхронизиране на статуса на съобщенията на устройства от различен тип.