Трима души са обгорели и са настанени в болница след взрив на газова бутилка в Горна Оряховица. Жилището, в което е станал инцидентът, е обитавано от възрастна двойка, която е пострадала заедно с по-младата им дъщеря.

Семейството е готвело на газ в остъклената тераса на дома. Маркучът на бутилка е бил скъсан и е изпускал газ в помещението, като се е възпламенил.

При експлозията са изпочупени стъклата на терасата, съобщиха от полицията. Тримата пострадали са откарани в горнооряховската болница с трета степен на изгаряния.  След това са били транспортирани в клиниката по изгаряния в Русе с опасност за живота. 

Пострадалите при взрива на газова бутилка в Горна Оряховица са приети в русенската болница в съзнание, заявиха от лечебното заведение.

За лечение са настанени 78-годишен мъж, съпругата му на 77 години и 51-годишната им дъщеря.

  "Раните са им обработени, като тримата са без пряка опасност за живота към момента на хоспитализация", съобщиха от МБАЛ-Русе.

  Мъжът и 77-годишната жена са настанени в отделението за интензивно лечение на заболявания с хирургическа насоченост, а жената на 51 години е в отделението по пластична и възстановителна хирургия.