Лют екшън като на филм се разигра на бул. "Ян Хунияди" във Варна. Двама фалшификатори са били "закопчани" на 23 юни. За малко да бъде арестуван и злополучният шофьор на такси, който се отзовал на повикването на двамата "творци на пари", предаде varnautre.bg.
"Качих двама души и започнах да ги развеждам. Спирахме на различни места. Тук спри - там спри, слизаха за малко и се връщаха", разказа пред изданието таксиметровият шофьор, пожелал анонимност.

Когато таксито стигнало до бул. "Ян Хунияди", до входа на музея "Владислав Варненчик", човек от улицата извикал на шофьора да отбие встрани. "Докато направя маневрата, поглеждам през прозореца си и какво да видя, към главата ми насочен пистолет и полицай ми крещи: "Изгаси двигателя!", разказа шофьорът. Той самият се стреснал и в паниката си и не изгасил веднага автомобила. Спецполицаят му изкрещял отново, а по това време други "качулки" вече вадели пътниците от таксито. По думите на шофьора, той самият също е бил изваден от колата и обърнат по очи на капака, докато се разбере, че е само водач на такси.

Причината за зрелищния екшън са двама мъже, който са заподозрени във фалшифициране на пари. На 23 юни в хода на специализирана полицейска операция във Варна са проведени оперативно-издирвателни действия, при които са задържани двама мъже с инициали Д. С. и Г. А съответно на 41 и 31 години, съобщиха от варненската полиция. Мъжете са от Варна и двамата са осъждани. В тях са намерени 50 броя банкноти от по 100 евро.

Материалите по случая са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Лицата са задържани за 72 часа. Води се досъдебно производство, повдигнати са обвинения по смисъла на чл. 244 от НК, допълниха от полицията.