Финансистът-милиардер Джордж Сорос, един от основните донори на Демократическата партия в САЩ, обяви, че подкрепя усилията да се убеди бившия държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън да се кандидатира за президент през 2016 г. Това заяви неговият говорител Майкъл Вахон.
Известният милиардер обеща 25 000 долара за независима група, която да работи за издигането на кандидатурата на Хилари Клинтън.

Подкрепа от страна на Сорос може да означава много повече - особено в момент, когато привърженици на Клинтън се опитват да предотвратят опасността от потенциални нейни претенденти в първичните избори на демократите за президент.

Финансовият спекулант бе финансов поддръжник на демократите по време на изборите през 2004 г., с дарения от приблизително 27,5 милиона щатски долара. Той допринесе много и за президентската кампания на Барак Обама през 2008 година.

По време на изборите миналата година обаче, Сорос до голяма степен остана в кулоарите, изразявайки отвращението си от новите избирателни закони, които позволиха неограничено набиране на средства.

Хилари Клинтън, която освен първа дама и държавен секретар е и бивш американски сенатор от Ню Йорк, призна, че обмисля да се кандидатира за президент, но вероятно няма да реши тази година.

Най-новите анкети от средата на септември показват, че Клинтън води с почти 40 процентни пункта пред нейния най-близък потенциален претендент в Демократическата партия, вицепрезидентът Джо Байдън.