Котката на Карл Лагерфелд повдигна завесата на връзката им в първото си официално интервю.

Котката на дизайнера Шупет говори за любовта си към боса на Шанел и дългогодишното им отдаване един на друг след признанието на 80-годишния дизайнер, че би се оженил за мъркащото създание, ако законът го позволяваше.

Пухестата котка бързо се превърна в интернет сензация заради прекрасния си външен вид и изискан начин на живот, който редовно е документиран на акаунта й в Туитър. Автор на съобщенията е нейният собственик.

Говорейки за връзката им в необичайното интервю за френското издание на списание "Гала", Шупет измърка: "И двамата сме в нея до края на живота ни. Буржоазните формалности са за други хора...Карл ме обича. Ревността и собственическото чувство не съществуват в нашата връзка".

Както при всяка обикновена двойка Шупет признава, че двамата имат своите недостатъци. "Тъй като спя повече от него, аз дремя до него, докато той работи...Ние измислихме наш език, само за нас...Никога не мяуча, когато съм с Карл, той мрази това", допълни Шупет.

Сиамската котка има екип от хора, които поддържат бляскавия й начин на живот, а когато не е заета да пътува със самолети по света, тя може да бъде видяна да играе със своя iPad. Интервюто съвпада с представянето на новата колекция на Карл Лагерфелд от чанти, вдъхновени от котката. Тя ще бъде пусната на пазара на 13 ноември.