Най-голямата организация на БСП, тази в София, ще си избира председател в събота, след като Анна Янева се оттегля заради несъвместимост по партийния устав с позицията й на зам.-министър на икономиката.

Победителят като че изглежда предрешен - Калоян Паргов, който е бил заместник  на Янева по организационната и кадровата политика и общински съветник.

Политическите амбиции на Калоян Паргов обаче не тръгват от левицата, защото  през 2001 г. е пазил ред за регистрацията на Обединени земеделски сили на Яне Янев и покойния вече Милан Дренчев пред ЦИК.

Тази информация, наречена от "От "Врабча" до "Леге" през "Позитано" вече се разпространява и сред софийските социалисти.

Паргов отрича да е членувал в друга партия освен в БСП.

През април 2001 г. обаче от коалиция ОЗС внасят жалба до тогавашния главен прокурор Никола Филчев заради скандал пред сградата на ЦИК, а лидерът Яне Янев обяснява пред журналисти: "В 20,30 часа на 20 април пред ЦИК първи по ред е бил представителят на ОЗС Калоян Паргов. След час и половина Паргов ми позвъни и ми каза, че полицаи и дебеловрати момчета са го изгонили и са започнали да слагат ограждения". Битката е за внасянето на документи и оранжевата бюлетина на предстоящия вот.

4 години по-късно Паргов става член на БСП.

Негов основен конкурент в събота ще е червеният депутат и издател на партийния вестник "Дума" Николай Малинов.

За мястото ще се бори и друг народен представител, бивш общински съветник - Борис Цветков. Малинов и Цветков се състезаваха и през май 2012 г., когато Овчаров се оттегли от поста пак заради несъвместимост по устава на партията с депутатското му място. Тогава те получиха равен брой гласове и отидоха на трилотаж с Анна Янева, посочена от Овчаров.