Пухкави пресни кроасани и апетитни палачинки в задължителна комбинация с ароматно кафе и сгряващ чай. Какво по-хубаво начало на почивния съботен ден, особено след бленуваното спане до късно и мързеливото излежаване в топлите завивки. Какво ли? Ами това, че дългите приготовления в кухнята за вкусното похапване могат да бъдат лесно и бързо пропуснати, тъй като съвсем скоро русенци ще имат възможността да се насладят на питателна закуска в кафе „Десенс“ в Бизнес парк Русе.
На 2 ноември от 11 часа официално ще бъде даден старт на съботния брънч, съобщиха организаторите. Вратите за вкусното похапване по никое време ще бъдат отворени всяка събота между 11 и 14 часа с единствената цел да върнат силите на изморените от работната седмица. Изглежда задачата на организаторите няма да е никак сложна, тъй като само срещу 10 лева хората ще имат на разположение цяла блок маса с изкушения от храни и напитки, които могат да консумират в неограничено количество. Още повече, че в района на Бизнес парк Русе и съседния „Мол Русе“ местата за добро похапване не са много, а именно разходката по магазините е едно от най-честите начини за разтоварване в почивните дни, особено когато навън застудее. Предлагането на брънч ще направи разходката на хората още по-приятна, надяват се организаторите.
Брънч инициативата се подхваща за първи път в Русе, но в Америка например се е превърнала в любима традиция и задължително е част от почивните дни. Още повече, че именно през уикенда падат задръжките и поне тази част от тях, която е свързана със спазването на диети и избягване на определени храни. Но и за хората на диета е помислено - брънчът предлага закуски за всеки вкус и може да се впише във всеки хранителен режим.