Няма никакъв проблем да се откажа от имунитета си. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев по повод искането на главния прокурор да му бъде свален депутатския имунитет.

Искането на главния прокурор за сваляне на депутатския ми имунитет е във връзка с изпратеното от мен писмо преди дни, в което поисках от главния прокурор ръководената от него институция да вземе отношение по повод проточилото се следствено дело за загуба на секретни документи, подчерта Станишев.

"Липсата на ясна позиция дава възможност за публични манипулации и спекулации по темата. Убеден съм, че е важно да има решение по повод цитирания казус. Обществото има право да научи истината. Аз също имам право да изчистя името си. Надявам се да предприемете необходимите действия прокуратурата или да повдигне обвинение, или да се откаже официално от такова", пишеше в писмото на Сергей Станишев.

Днес главният прокурор Сотир Цацаров внесе днес в Народното събрание искане с основание чл.70 ал.1 от Конституцията - за снемане имунитета на народния представител Сергей Станишев и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него, съобщават от прокуратурата.