От днес, 24-ти юни, АБВ Поща провокира всеки, който знае как трябва да изглежда перфектното мобилно приложение за мейл, да се включи в конкурса за дизайн на мобилно приложение на пощата. Екипът на АБВ Поща иска да даде шанс на талантливи млади дизайнери и да стимулира креативността им в дигитална среда.
Предложенията трябва да бъдат не просто красиви, но и интуитивни и практични.

Участниците в конкурса трябва да представят идеята си под формата на три отделни изображения - за навигационно меню, кутия (inbox) и нов имейл.
Крайният срок за изпращане на предложенията е 20-ти юли, а победителят бъде избран от жури и ще бъде обявен на 1-ви август. От 20-ти до 31-ви юли на страницата на конкурса в секция „Галерия“, ще се проведе и публично гласуване чрез харесване на изложените предложения, като предложението, събрало най-много харесвания, ще вземе втора награда.

Спечелилата първо място идея ще донесе на автора си Apple iPad Mini Retina Wi-Fi 16GB, а класираният на второ място дизайн носи 150GB пространство за съхранение на информация в www.dox.bg

Конкурсът е организиран от АБВ Поща и One Design week, а журито, което ще оценява дизайнерските идеи, е съставено от маркетинг експерти и дизайнери от „Нетинфо”.