Утре преди обед на много места в низините и по Черноморието ще има мъгла или ниска облачност. Около обед видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса и намалее и в следобедните часове времето над страната ще бъде слънчево. Над планинските райони през целия ден ще бъде слънчево. Тихо време. Максимални температури между 18° и 23°, по морския бряг и в районите с по-трайна мъгла 15-17°, в София 20-21°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Христо Христов.
Над Черноморието денят ще започне със значителна ниска облачност, която около обяд ще се разкъса и намалее и в следобедните часове ще бъде слънчево. Почти тихо време. Максимални температури 15-17°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде слънчево, топло и почти тихо. Чудесно за туризъм време. Максимална температура на 1200 метра 18°, на 2000 метра 12-13°.
В неделя и в началото на следващата седмица в часовете преди пладне на много места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност. След пладне облачността ще намалява, видимостта ще се подобрява. В планинските райони ще преобладава слънчево време. Температурите слабо ще се повишат.