Пореден ден продължават коментарите за решението на парламента да удължи мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година. Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов доста рязко преосмисли позицията си в Брюксел, БСП започват да дават "на заден" с решението си, а ДПС продължават да държат да се обяви решението за противоконституционно.

"Това не е квартално кафене, това е Народно събрание. Това не е квартално кафе, компания за бридж белот в Банкя, да си променят решението ей така просто. Правителството е длъжно да изпълни това решение, министър-председателят е длъжен да изпълнява решенията на НС, а не да ги коментира". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод идеите за преразглеждане на решението за удължаване на мораториума за продажба на земя на чужденци.

По негови думи изявлението на Борисов в Брюксел е много несериозно. "Той е председател на най-голямата парламентарна група и трябва да има повече уважение към решенията на парламента, а не да ги обявява за масова хипноза", заяви Сидеров на въпрос на Dnes.bg как ще коментира изказването на Борисов, че 150 депутати са били обхванати от всеобща лудост при гласуването.

По думите на Сидеров Конституционният съд не може да обяви решението за мораториума за неконституционно.

Той обясни още, че не е лошо да се преразгледа целият договор за присъединяване на България към ЕС, защото в него има много нередности.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също беше доста резервиран към мораториума. Днес той обяви, че България трябва да изпълнява всички свои договорености с ЕС.

По думите на Цветанов в зала е било отхвърлено предложение на ГЕРБ, което да направи решението по-приемливо. Мнозинството обаче го блокирало.