Скандал избухна в Народното събрание за пореден път. Причина станаха група граждани, влезли в парламента. По-късно се оказа, че сред групата е зам.-председателят на „Синьо единство“ Гергана Николова.

Групата посетители предизвика гнева на „Атака“. Причината за недоволството на националистите стана фактът, че въпросната групичка започна да раздава вестник #Протест по кулоарите на парламента.

Гражданската група нападна „Атака“ заради решението, което прокараха, за удължаване на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година.

Според Николова решението на парламента е незаконно. Това изказване доведе до бурна реакция от страна на „Атака“.

Националистите се скупчиха около протестиращите и започнаха да викат. В крайна сметка в кулоарите се разигра поредната блъсканица между журналисти, депутати и представители на невлезли в парламента формации. Гергана Николова и останалите с нея отказаха да кажат как са успели да се сдобият с пропуски за Народното събрание и какво правят тук. Обясниха, че са дошли да видят как работи парламентът. Имаме въпроси към всички народни представители, заяви Николова.

В крайна сметка скандалът утихна сам, като депутатите от „Атака“ се разотидоха и оставиха Николова и останалите граждани с нея.

Пред "Фокус" Делян Добрев призна, че той е осигурил пропуск на Гергана Николова за достъп до Народното събрание. Пуснах пропуска по молба на Мартин Димитров, тъй като ме помоли, за да може от „Протестна мрежа” да присъстват на петъчния парламентарен контрол, тъй като с нашите партньори от Реформаторския блок считаме, че българските граждани трябва да могат свободно да наблюдават работата на парламента. Знаете, че ние сме обединени в едно основно искане, оставка на правителството и предсрочните избори”, обясни Делян Добрев.