17-годишната индийска девойка Аишварая Дахивал сложила край на живота си, тъй като нейните родители й забранили да използва Фейсбук. Трупът на момичето бил открит в спалнята й в семейния дом в гр. Парбхани, щата Махаращра.

Според информация от полицията в сряда родителите вдигнали скандал на щерка си и й направили остра забележка като й забранили не само да използва компютъра си за връзка с Фейсбук, но и да престане по цял ден да разменя съобщения с познати по мобилния си телефон. След разправията, момичето се заключило в стаята си. По-късно била открита обесена, а до нея имало предсмъртно писмо.

Полицията проучва бележката, в която Аишварая описва скандала, свързан с Фейсбук. Психолози твърдят, че са зачестили случаите на самоубийства, резултат вкл. от психични разстройства, чиито признаци преди това не биват засичани, така че потенциалните жертви не могат да бъдат лекувани.

Интернет е относително слабо използван в Индия, но се очаква до края на 2013 г. около 200 млн. души от населението на страната, което е 1,2 милиарда, да бъдат онлайн. Около ¾ от гимназистите предпочитат да си общуват чрез социалните мрежи като фейсбук, отколкото по телефона, сочи проучване на Tata Consultancy Services.