Посланикът ни в Бразилия Чавдар Николов е извикан в България за разяснения по случая с освобождаването на олимпийския шампион Гълъбин Боевски, осъден за трафик на наркотици, съобщават от МВнР

Той продължава да твърди, че от март, когато е станало ясно, че Боевски ще бъде освободен, досега не е постъпвала информация по случая от дипломатическата мисия в Бразилия.

Според официалното изявление на външно министерство освобождаването на Гълъбин Боевски е "суверенно решение на бразилските власти" и е "израз на хуманно отношение" към затворника.

Освобождаването на Гълъбин Боевски е суверенно решение на бразилските власти, което ние оценяваме по достойнство. Разглеждаме това като израз на хуманно отношение към български граждани, се казва още в съобщението на МВнР.

МВнР получи информация за развитието на случая едва вчера. За съжаление това поражда сериозни въпросителни относно работата на българското посолство в Бразилия.

В рамките на извършващата се проверка са дадени указания на посланик Чавдар Николов да се завърне незабавно в България за разяснение по случая.