Най-големият кошмар на плеймейтката Елена Бончева са ранното ставане и бързането за работа в НЕК, защото работното време започва от 8,30 часа сутринта.

Красавицата нашумя, защото бе назначена като секретарка в отдел "Обществени поръчки" на компанията, а преди години е снимана като модел в сп. "Плейбой". Пред списанието тя споделя, че има пиърсинг на интимните си части.

В анкетата за сп. "Плейбой", където е Мис Април 2006, Елена пише, че мрази ранното ставане сутрин:

"Мразя лъжата, двуличието, да ставам рано, да бързам, защото винаги закъснявам."
Размерите на Елена са впечатляващи: 89/62/90, както самата тя си ги е попълнила. В графата "Обичам" тя споделя, че не може да се откаже от красивите неща и от шоколад.

През 2006 г. Елена не е мечтаела за кариера в сферата на енергетиката. За сп. "Плейбой" тя пише със собствения си почерк, че иска да завърши туризъм и да започне работа в тази сфера.

"Ако имах повече време, щях да се забавлявам, да опозная по-добре страната си", казва Елена Бончева.

Сред 5-те диска, без които не може, през 2006 г. за нея са били тези на Мадона, Ищар, Белослава, Буда бар, Ориент кафе.

Най-романтичната вечер, която си представя, "може да бъде и вкъщи на дивана пред тв с чаша вино". Елена отказва да говори с медии, защото от НЕК са я предупредили, че в договора си има клауза за поверителност.

Красавиците в държавната администрация започнаха кампания в защита на Елена Бончева, която бе назначена като секретарка в НЕК, а преди години е била модел на еротична фотосесия за "Плейбой" и FHM.

Първа изригна бившият модел Кристина Диманова, ексгадже на актьора Симеон Лютаков, която дори отвори собствен блог, за да пише по темата.